Elektrische torenuurwerken

Onze torenuurwerken zijn de Rolls Royces onder de torenuurwerken.
Dit komt omdat de uurwerken door de firma Perrot gemaakt worden. Een familiebedrijf van 160 jaar dat door de 5e generatie Perrots bestuurd wordt. Een familiegeschiedenis van duitse torenuurwerk  makers die doordrenkt is met Duitse “Grunlichkeit”. Een familie die zich richt op de toekomst en niet alleen op het nu.
Er worden niet alleen klokken gemaakt maar ook langdurige relaties aangegaan. Relaties op basis van respect en vertrouwen.

Uurwerkmakers

De Perrots zijn echte uurwerk makers en dat maakt het verschil. Alles is op elkaar afgestemd. Zo zijn bijvoorbeeld alle uurwerken ontworpen op de afmeting van de wijzers.
De uurwerken zijn gemaakt om ongeacht de omstandigheden hun werk te blijven doen. De krachten die op de wijzers komen te staan, bovenaan een hoge toren in een storm met windkracht 12 en rukwinden, zijn gigantisch. Van de uurwerken wordt verwacht dat zij de wijzers blijven ronddraaien en nog op de juiste tijd ook. En dit voor minimaal 30 jaar!

De wijzers zijn hier ook op ontworpen. Kapot gewaaide wijzers? Niet bij ons.
Alle wijzers worden statisch en dynamisch uitgebalanceerd, verstevigd en voorzien van duurzame laklaag en eventueel verguld met 23,75 karaats torengoud extra dik.

Dus hoeveel de weersomstandigheden hun best doen om alles kapot te maken, deze klokken blijven hun werk doen. Dag in, dag uit en altijd de juiste tijd.

Motor Zeiger Werken

De uurwerken zijn uitgerust met een eigen motor en kunnen dus zelfstandig onafhankelijk van elkaar functioneren. De aansturing gebeurd door een moederklok.
De diameter die de wijzers maken bepaalt de afmeting van het uurwerk. Een klok met wijzers van 100cm heeft een diameter van 200cm. Op basis van de diameters van de wijzers zijn de uurwerken ontworpen. Om productietechnische reden zijn de uurwerken ontworpen met een van/tot afmeting. Onderstaande uurwerken liggen standaard op de plank:

Klokken met een diameter groter als 12 meter is geen enkel probleem maar moeten wel speciaal gebouwd worden. De grootste klokken van de wereld zijn door de firma Perrot ontworpen en geleverd.
De grootste klokken staan op een wolkenkrabber in Mekka en hebben een ongelooflijke diameter van 43 meter.

Kortom, als je als enige in de wereld snapt hoe je een klok van 43 meter moet maken, dan snap je de rest als geen ander.

Wij maken tijd

© kloksgewijs.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy