Oude luidklok

Wij vinden dat een luidklok bij het gebouw hoort en pleiten er voor om de luidklok voor het gebouw te behouden.
Met de juiste aandacht kan een luidklok eenvoudig herplaatst worden en zo de sfeer van een luidklok terug te brengen.

Regelmatig krijgen wij de vraag van mensen die een kerk of kapel hebben gekocht en de wens hebben om deze weer de uitstraling van weleer te geven.
Daar is meestal een gehele renovatie voor nodig met als hoogtepunt de klokken en luidklok opknappen.
Meestal is de klok erg verwaarloosd want er is immers al vele jaren niet naar gekeken.

Wij kunnen je helpen om de klokken weer nieuwe elan te geven.

Schoonmaken

Brons is een legering van koper en tin. In de buitenlucht krijgt koper een groene oxidatielaag. Deze groene oxidatielaag op koper en brons noemen we patina. Het patina beschermt het brons tegen verdere aantasting. Het patina heeft verder geen invloed op de klank.
Maar het patina is niet altijd groen. Door andere stoffen zoals vogeluitwerpselen verkleurt dat stukje weer anders. In de loop der jaren krijgt de klok hierdoor allerlei verschillende kleuren patina.
Stop maar met poetsen want daar gaat het er niet vanaf.

Door op een speciale manier de klok te stralen komt de klok er weer uit te zien als nieuw. Voor de tegenstanders kunnen we zeggen dat de groene kleur van het patina weer terug komt. Voor de voorstanders kunnen we zeggen dat het stralen geen invloed heeft op de klank en dat het jaren duurt voordat het patina weer teug komt.

Na het opknappen van de luidklok kunnen we een mooie passende opstelling maken om de luidklok weer in volle glorie te laten klinken. Dit kan door de klok weer werken op te hangen of door een museale opstelling te maken

Wij maken tijd

© kloksgewijs.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy