Onderhoud

Wel of geen onderhoud

Om te zorgen dat je klokken bij de tijd blijven, hebben zij onderhoud nodig. In de regel is 1x per jaar onderhoud uitvoeren voldoende. Dit kan je zelf doen, maar dan loopt je het risico dat het onderhoud vergeten wordt of niet goed wordt uitgevoerd.

Je kunt het onderhoud ook achterwege laten.  Hiermee weet je zeker dat je een paar jaar geen onderhoudskosten hebt. En dat is fijn. Maar je weet dan ook zeker dat dit een keer fout gaat. Vroeg of laat scheidt de klok er dan mee uit. De reparatiekosten kunnen dan snel hoger uitvallen dan de totale onderhoudskosten die bespaart zijn in de voorgaande jaren.

Zolang de reparatiekosten begroot zijn, is er geen probleem. Maar als er geen onderhoudskosten zijn opgenomen, dan zijn er meestal ook geen reparatiekosten gebudgetteerd. De reparatie komt dan nooit goed uit. Niet in tijd en niet in budget.

Geen onderhoud

Geen onderhoud uitvoeren kan een bewuste keuze zijn. Dat is dan ook goed. Een bewuste keuze zou kunnen zijn, dat er veel extra kosten gemaakt moeten worden om het onderhoud uit te voeren. Bij ingebouwde uurwerken zou dit een oplossing kunnen zijn.

Door een specifiek onderhoudsplan op te zetten, zou je in geval van storing het uurwerk kunnen wisselen waardoor er maar 1x extra kosten nodig zijn. Alleen door hier goed over na te denken, kan je besparen op de onderhoudskosten. Wij denken graag met je mee om een zo gunstig mogelijk onderhoudsplan op te zetten.

Wel onderhoud

Wil je een zorgeloze tijd hebben, dan raden wij aan om jaarlijks de klok een kleine onderhoudsbeurt te geven. Bij een onderhoudsbeurt zorgen we ervoor dat het systeem in goede conditie blijft en dat slijtage op tijd wordt gesignaleerd. Hiervoor kunnen wij onderhoudsafspraken met je maken. Dit kan door middel van een doorlopend contract of met losse opdrachten. Maar net hoe dat in de organisatie gewenst is.
Uiteraard krijgt u na afloop een heldere rapportage over de staat van uw klok.

Wij maken tijd

© kloksgewijs.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy