Torenklokken

Torenklokken zijn meer dan alleen een uurwerk.

Makkelijk en vertrouwd

Torenklokken dienen al eeuwen lang als publieke tijdsaanduiding. Mensen konden destijds geen klok betalen en waren daardoor afhankelijk van de tijd die ze gegeven werd.
Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone maar toch blijft een torenklok oogopslagen trekken. Het is toch wel makkelijk en vertrouwd om in het voorbijgaan onbewust even op de klok te kijken zonder je smartphone uit je zak te halen.

Niets is dan ook zo vervelend als de klokken stil staan of een defect vertonen. Op deze momenten blijkt dan hoe wel bekeken de klokken zijn. Maar ook hoe belangrijk het beheer van deze klokken is. Als beheerder is er een aardige verantwoordelijkheid om de klokken in goede staat te houden. Niet alleen dus voor de technische kant maar ook voor de maatschappelijke kant.

Technisch

Qua techniek zijn torenklokken gelijk aan façade klokken of gevelklokken. Het verschil tussen deze klokken is de leeftijd. In de jaren 50 en 60 zijn er veel kerken hersteld of herbouwd. Dit kwam omdat in de oorlog veel torens vernield waren. Het duurde een paar jaar voordat ook de klokken in de torens hersteld waren maar in die periode is er heel veel vervangen.

Toren klokken zijn in de basis klokken die erg lang mee gaan. Dit is natuurlijk wel sterk afhankelijk van de kwaliteit van de kerkklok maar dan nog. Af en toe waait er ergens een wijzer vanaf maar dan hebben we het over de systemen die wij niet zelf hebben aangelegd.

Onze eigen systemen die wij zelf aangelegd hebben, zijn behoorlijk storingsarm. Een schakelaartje of een condensator dat kan natuurlijk altijd. Maar over het algemeen hoeven wij heel erg weinig tijd te besteden aan storingen in onze eigen systemen. Fijn voor jou maar ook fijn voor ons. Scheelt jou kosten en ons tijd.

Defecten

“Uiteindelijk gaat alles een keer kapot”

De meeste defecten zijn eigenlijk te herleiden naar het onderhoud. Of beter gezegd: een gebrek aan of afwezigheid van onderhoud. En door het gebrek aan onderhoud zijn er meestal meer defecten ontstaan. Het grootste defect geeft de storing. Dus alleen een motor vervangen terwijl de rest ook geen lang leven meer heeft is wat ons betreft de verkeerde keuze.

Meestal lastig te vertellen en een onverwachte kostenpost.

Maar dan?

Een simpele storing is natuurlijk simpel op te lossen. Maar blijkt dat we toch samen concluderen dat we iets meer moeten doen, dan maken wij uitsluitend gebruik van de beste materialen om zo de volgende storing zo lang mogelijk uit te stellen.

Wij geloven in een eerlijk verhaal waarbij de verschillende mogelijkheden uitgelicht worden. Kosten op korte termijn en op lang termijn maken we inzichtelijk. En om de kosten te besparen kunnen we overleggen wat jullie zelf kunnen doen. En als jullie de kennis in huis hebben om alles zelf te doen? Geen probleem. Wij willen een partner zijn waar je terecht kan met al je vragen en niet alleen een leverancier.

Wij maken tijd

© kloksgewijs.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy